Välkommen till Solby Gård

Våra söta bär

 

/15dc1156-e13f-4871-866f-b2c2d5a3e51f.jpg

 

img-0291.jpg

  Jordgubbar

 Vi har sedan 2005 odlat jordgubbar på gården.

Vi ville utveckla gårdens sortiment av närodlade produkter och valet av jordgubbar var självklart. När vi började med vår odling var det en självklarhet att satsa först och främst på smaken. Vi ville att konsument skulle få smaka jordgubbar såsom de smakade när de var små; söta saftiga solmogna jordgubbar direkt från landet. Detta motto har följt oss under åren som gått. Jordgubbarna ska helst ätas precis när de är nyplockade direkt från landet.

De sorter som vi odlar idag är Korona, Sonata, Rumba, Salsa, Malwina och Sundelight. Alla med sin speciella smak och karaktär. Vilken sort är din favorit?

Vi säljer våra jordgubbar först och främst hemma i vår gårdsbutik.

Sedan 2015 har vi odlat jordgubbar både på friland och under odlingstunnel. I och med ny odlingstekning räknar vi med att ha jordgubbar from maj till mitten på september.

 /ns-4659_web.jpg

 /img_4244.jpg

Hallon

Sedan 2015 har vi odlat hösthallon på gården av sorten Polka. Bären är stora och utmärkt i smak. Dessa odlas i två av våra odlingstunnlar och finns endast till försäljning i vår gårdsbutik under säsong. Än så länge är produktionen inte tillräckligt stor för att kunna erbjuda självplock. Säsongen sträcker sig från slutet på juli in tlll november, beroende på frosten.

 

Amerikanska blåbär

2016 tog vi den första skörden på våra amerikanska blåbärspantor. En mycket liten skörd, men ack så god! Vi förväntas få en bättre skörd med åren. Sorten heter Birgitta Blue och skördas from juli och ett par veckor fram.