Välkommen till Solby Gård

Rapport från gården!

 /solby_korg_2032.jpg

Jul på gården!

Julen närmar sig med stora steg. Vi har fyllt upp gårdsbutiken med massor av härliga klappar, potatis och andra delikatesser.

Även i år kan ni köpa de fina och uppskattade julkorgarna som är perfekt present till alla julens tillfällen. I butiken finns ett flertal färdiga korgar eller kom förbi så hjälper vi att sätta ihop den perfekta korgen. För flera korgar eller specialbeställningar får ni gärna maila beställning eller kontakta oss via telefon. Mail; [javascript protected email address] eller telefon 073-5050900

I butiken finner ni uppskattd inredning att ge bort. Varje vecka inför jul har vi ett nytt erbjudande. 

Vi har bunkrat upp med många olika potatissorter för att finna den perfekta potatisen till alla julens rätter. Vi vet tex vilken potatis som passar bäst till Janssons frestelse eller sillen. Kom in så vägleder vi er. 

 

öppettider under julveckan:

20:e -22:a december 10.00-18.00

23:e december 10:00-15:00 

 

/img_5360-1.jpg

 

välkomna!

 

 

 

  •  

 

  

 

/potatis3-.jpg 

 

Recept

Den 17:e maj anordnades tjejmingel på gården. Under kvällen visades de nya tunnelodlingarna samt en buffé med inspiration från gården serverades. Här kommer recepten:

Pestopotatissallad (6 personer)

1,5 kg potatis av fast sort (gärna Amandine)

150 g färska sockerärtor

1/2 burk strimlade soltokade tomater

1 kruka basilika

1 medelstor rödlök

1 dl Sverige skafferiets surdegspanko

1 msk Bjäre havssalt Chili/dragon

1,5 dl Sverige skafferiets Pestodressing

Gör så här:

Skala och koka potatisen, låt svalna.

Stek pankon i kallpressad rapsolja och saltet och låt svalna. (Pankon skall bli gyllenebrun i färgen)

Strimla sockerärtor och basilika och blanda alla ingridienserna, toppa med pankon.

 

Kycklingspett (6 personer)

1 kg kycklingfile

Sverige Skafferiets fänkåls glaze.

salt peppar.

Gör så här:

Skär kycklingfilen i mindre bitar. Blanda med glaze och låt stå under natten. 

Trä på spett och grilla eller tillaga i ugnen. Med fördel pensla spetten med glazen under tillågning.

 

Potatispizza

Fontanas färdiga pizzbotten (finns i välsorterade brödavdelningar)

6 medelstora råa potatisar.

1,5 dl turkisk youghurt

1 vitlöksklyfta

 1 msk Bjäres chili och dragonsalt.

1/2 dl fint hackade färska kryddor (ex timjan och rosmarin)

1,5 dl riven lagrad ost.

1 sats syltat rödlök (se ICA.se)

Gör så här:

Blanda youghurten,vitlök, färska kryddor, saltet. Smeta ut blandningen på izza bottnen. Strimla potatisen med mandolinen och lägg på pizzan. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader tills pizzan fått fin färg. 

När pizzan kommit ut toppa med rödlöken och gärna lite färska kryddor.

 

Tallegio ost med äpplechutney.

2 finhackade äpplen.

1/2 dl sweet chili sås

1/2 pressad citron.

Gör så här:

Blanda alla ingredienser. Servera tillsammans med en god Tallegio ost och Bakeriets crostini.

 

Till buffén serverades chips med dipp från Bjäre chips. Samt såserna äppelcurry och rostadvitlök från Sverige skafferiet.

 

Hoppas att allt ska smaka!

 

  

 

Varmt välkomna!