OM OSS

Välkommen hem till vår gård

Här bor, arbetar, odlar vi, Peter, Malin med sönerna Jack & Bill. Solby är en gård som gått i flera generationer. Vi är nu fjärde generation som bor på gården. Peter som är uppfödd på gården har sedan barnsben suttit på traktorn med sin far. Odling av spannmål & potatis har alltid varit ett stort intresse. När vi 2005 bestämde oss för att utveckla gårdens utbud i form av bär var det en helt nytt kapitel i livet & Peter beslutade sig för att avsluta sin anställning som ekonom i stan för att ta sig hem på heltid.
Många plantor jordgubbar har planterats sedan dess och flera sorters bär har utökat utbudet på gården.

Om Peter får välja en favorit jordgubbe blir det av sorten Salsa, som nu gårdens jaktlabrador fick namnet efter. 2004 flyttade Malin till gården. Efter ekonomistudier blev det 10 år på bank för att sedan ta sig hem på heltid. Matlagning och råvaror har alltid varit ett stort intresse så i samband med det nya arbetet på gården valde vi att bygga ut vår Gårdsbutik med kök, café & bageri. Här får Malin utlopp för sitt intresse. Malin odlar även grönsaker & blommor. Malins favorit bär är hallon och väljer då helst av sorten Lagoray.

Vi driver ett företag med genuin familjär känsla där kvalitét och äkthet är viktigt. 
Vi odlar det vi brinner för & det vi tror att konsument önskar. 
På gården hittar ni även vår fantastiska personal. Några som ni kan stöta på är Ebba & Helen. Ebba som jobbar i gårdsbutik/kök är en hejare på bak & hugger i där det behövs oavsett om det är ute på fält eller i butik. Helen hittar du i Gårdsbutiken, Hon har funnits hos oss sedan 2020 och bjuder alltid på ett leende.

Vi är stolta över att kunna välkomna våra kunder ut på landsbygden och till vår generationsgård.

 
Hjärtligt välkomna hem till oss!